Kabak Çekirdeği Faydaları

Kabak Çekirdeği Faydaları

Kilo vermeye yardımcı olur!

Yüksek oranda protein içeren kabak çekirdeği, kontrollü ve bilinçli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Uyulması gereken en önemli nokta tüketilecek miktarın doğru şekilde ayarlanmasıdır. Günde bir avuç kabak çekirdeği tüketmek, zayıflamak için yeterli olacaktır.

Uykusuzluğa iyi gelir!

Gece yatmadan önce bir avuç yenen kabak çekirdeği, melatonin ve serotonin üretimi için gerekli olan triptofanı arttırmaktadır. Triptofan da uykusuzluğa çok iyi gelmektedir. İyi uyumak ile dinlenme imkanı da elde etmiş olunur.

Depresyona iyi gelir!

Çinko açısında oldukça zengin olan kabak çekirdeği, depresyon gibi çok ciddi hastalıkların oluşmasını engellemektedir. Çünkü kabak çekirdeğinin içeriğinde sağlıklı yağlar bulunmaktadır ve bu yağlar beyni rahatlatmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir!

Kabak çekirdeği, çinko açısından çok zengin olduğundan, bağışıklı sistemini güçlendirmektedir. Bu da soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanma riskini en aza indirmektedir.

Kalbi korur!

Kabak çekirdeği, kalp sağlığı için gerekli olan çinko, yağ asitleri ve magnezyum kaynağıdır. Kan damarlarının gevşemesini sağlarken kan basıncını düşürmekte, tansiyonu dengelemekte ve kolesterol seviyesini de düşürmektedir.

Aktioksidandır!

Kabak çekirdeği, hücreleri serbest radikallere karşı korurken, iltihaplanmayı da azaltmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudu pek çok hastalıktan koruyarak, koruyucu bir kalkan etkisi yaratmaktadır.

Saçlarınıza Bakım Yapar!

 Kabak çekirdeği, A, K, B Vitamini, kükürt, çinko ve Omega3 yağ asitleri içerdiğinden, saç derisi ve saçlarda mucizeler yaratmaktadır. Günlük tüketilen bir avuç kabak çekirdeği saçınıza hem parlaklık verir hem de saçları kalınlaştırarak dökülmesini yavaşlatır.

Cildi gençleştirir!

İçinde birçok mineral ve vitamin barındıran kabak çekirdeği, özellikle içeriğinde bulunan E Vitamini sayesinde cildi güçlendirmektedir. A Vitamini ve Omega3 sayesinde ise, cilt sorunlarını azalmakta, hasarlı dokuları onarmakta ve cilt hücrelerini yenilemektedir. Çinko ve demir sayesinde de cildin daha genç görünmesini sağlamaktadır.

Etiketler: Kabak Çekirdeği Faydaları
Mayıs 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR