Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Elde Edilir?

Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Elde Edilir?

Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Kabak çekirdeği yağını, kabak çekirdeğinin soğuk pres yöntemiyle sıkılmasıyla elde edebilmek mümkündür. Bu yöntem evde yapılabilecek bir yöntem değildir. Hazır satın almak istemeyip evde kendi başınıza yağ elde etmek istiyorsanız bu da mümkündür. Ancak hazır aldıklarınız gibi olmayacaktır. Evde kabak çekirdeği yağı elde etmek için bal kabağının çekirdeklerini çıkardıktan sonra iyice yıkayıp tamamen kurumalarını beklemelisiniz. Daha sonra kuruyan çekirdekleri fırında 60 °C’de birkaç dakika kavurmalısınız. Kavururken tohumları yakmamaya dikkat edin. Koyu yağı çıkarmak için harç ve havaneli ile çekirdekleri ezin. Sıkı baskı uygulayarak çıkan yağı hava geçirmeyen bir kapta dört hafta bekletin. Dört hafta sonunda yağınızı şişeleyebilirsiniz. Ve evinizdde kendi kendinize kabak çekirdeği yağı elde etmiş olursunuz

Peki, bu satın aldığınız veya evinizde kendi başınıza elde ettiğiniz kabak çekirdeği yağı ne işinize yarar? Ne kadar sağlıklı bir yağdır? Bu sorularınıza cevap alabilmek için yazımızı okumaya devam ediniz. Bu sayede kabak çekirdeği yağının faydalarını öğrenebilirsiniz.

Kabak Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Kabak çekirdeği yağı çok sayıda mineral içermektedir. Aynı zamanda besin değeri de oldukça yüksektir. Kabak çekirdeği yağı cildi yumuşatır ve güzelleştir. Cildinizde oluşan lekeleri gidermede sizlere yardımcı olur. Doğal saç onarıcısı olarakta bilinen kabak çekirdeği yağı aynı zamanda saç dökülmesini azaltarak saçların sağlıklı bir şekilde büyümesine de yardımcı olur. Bunların  dışında kabak çekirdeği yağı, prostat kanserini ve prostat büyümesini önlemekle birlikte prostat büyümesine bağlı olarak oluşan idrar zorluklarının giderilmesinde de hastalara yardımcı olmaktadır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yarayan kabak çekirdeği yağının faydalarını saymakla bitmez. Hücrelerinizin sağlıklı kalmasını sağlayarak yaşlanmayı geciktirici etkileri vardır. Kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu önlemeye yardım ederken aynı zamanda damarları esneterek kan dolaşımının düzenlenmesini sağlamaktadır. Kalp krizi oluşumunu önler. Bunların dışında kabak çekirdeği yağı fosfor içerdiği için kemiklerinizi güçlendirmenize de yardımcı olmaktadır.

Kabak çekirdeği yağı tıpkı kabak çekirdeğinde olduğu gibi cinsel gücü artırmaktadır. Kadınlarda menopoz döneminde olan terleme ve sıcak basmalarına da iyi gelmektedir. Peki, kabak çekirdeği yağı kolesterolünüzü yükseltir mi? Kabak çekirdeği yağını kullandığınız takdirde kolesterolünüzü yükseltmeyip aksine kolesterol oranınızı iyileştirmeye yönelik fayda sağladığı bilinmektedir. Ancak kolesterolü olanlar yine de kullanırken daha dikkatli olmalıdırlar. Kullanırken aşırıya kaçmamanız sağlığınız için daha iyi olacaktır.

Kabak çekirdeği yağını hem kapsül şeklinde hem de sıvı yağ formunda satın almanız mümkündür. Sıvı yağ formunda olan kabak çekirdeği yağını isterseniz günde bir kere bir tatlı kaşığı içebilirsiniz. Eğer yağı boş bir şekilde içmek size zor geliyorsa ılık suyun içine bir tatlı kaşığı damlatarak içebilirsiniz. Bunların dışında yediğiniz salatada da kullanabilirsiniz. Bu yağın kullanım alanı oldukça geniştir. Kabak çekirdeği yağı tatlılarda da kullanılmaktadır. Bunun dışında bazı ülkelerde yemeklerde de kullanılmaktadır. Kabak çekirdeği yağını kullanırken de sağlığınız için aşırıya kaçmamaya mutlaka özen göstermelisiniz.

  

Etiketler: Kabak Çekirdeği Yağı, Kabak Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?
Haziran 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR