Kabak Çekirdeği Cilde Faydası Nedir?

Kabak Çekirdeği Cilde Faydası Nedir?

İyi bir cilde sahip olmak, düzenli bakım yapmak anlamına gelir. Cilt rutininizi aksatmamanız ve doğru ürünler kullanmanız sonucunda nem bakımından zengin, yumuşak, pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz. Ancak yaşla birlikte kırışıklıklar, güneş lekeleri, cilt sarkmaları ve daha fazlası meydana gelir. Zamanın ve çevrenizin zararlı etkilerini yavaşlatmaya yardımcı olmak için uygun cilt bakımına sahip olmak çok önemlidir. Kabak çekirdeği içindeki mineraller ve vitaminler çinko, magnezyum, bakır, fosfor ve manganez gibi çok sayıdadır. Antioksidanlar açısından zengindir ve bol miktarda E ve A vitamini gibi birçok temel vitaminler sayesinde cildinizi temizler ve nemlendirir. Ayrıca yeterli dozda sodyum ve potasyum içerir. Cildiniz için düzenli olarak kabak çekirdeği tüketirseniz;

  • Cildiniz nemlenir
  • Akneleri kurutur
  • Yara iyileşmelerini hızlandırır
  • Erken yaşlanmayı önler
  • Cilt kanserine karşı korur

Nemlendirici Kabak Çekirdeği Maskesi

  • 1 su bardağı kabak çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çırpılmış yumurta

Bir bardak öğütülmüş kabak çekirdeğini bir yemek kaşığı tereyağı ile karıştırın, yumurtayı iyice çırptıktan sonra malzemeleri birleştirin. Macunu cildinize uygulayın ve kuruyana kadar 10-15 dakika bekletin. Soğuk su ile durulayın.

Kabak çekirdeği içeriğindeki doymamış yağ asitlerinden dolayı cildinizin nemlenip yumuşamasını sağlayacaktır.

Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak çekirdeği yağı, kabak çekirdeğinin kabaktan çıkarılıp kavrulduktan sonra sıkılmasıyla yapılır. Kabak çekirdeği yağı çinko, E vitamini, C vitamini, antioksidanlar ve omega 3 ve 6 yağ asitleri bakımından zengin olması nedeniyle cilt bakım ürünleri arasında sıklıkla bilinir. Kabak çekirdeği yağının cilt bakımındaki faydaları arasında sivilce tedavisi, sıkılığın artması, yaşlanmayı geciktirme, nemlendirme, yatıştırıcı etki kızarıklık giderme bulunur. Kabak çekirdeği yağı cildi nemlendirirken yağlı bir his bırakmaz. Akneye eğilimli cildiniz varsa, kabak çekirdeği cilt problemlerinizin çözümü olabilir. Araştırmalar, kabak çekirdeği yağının akne oluşumunu önlemede gerçekten etkili olduğunu gösteriyor.

Akneye eğilimli cilde sahip olanlar için kabak çekirdeği yağının özellikle iyi olmasının birçok nedeni vardır. Antiinflamatuar özellikleri sayesinde akne gelişimini en aza indirmeye yardımcı olabilecek doymamış yağ asitleri içerir. Yağ hafiftir ve cildiniz tarafından hızla emilebilir.

Kabak çekirdeği yağını, serumunuza karıştırararak kullanabilirsiniz ayrıca makyaj temizlemek için pamuğa damlatacağınız iki damla kabak çekirdeği yağı ile makyajınızı silebilirsiniz.

Akne İçin Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği, sivilce nedeni ile oluşan kızarıklıkların giderilmesi ve yara izlerinin hızla iyileşmesini sağlar.

 Kabak çekirdeği maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler;

  • Öğütülmüş kabak çekirdeği
  • Süt

Her gün öğütülmüş kabak çekirdeğini sütün içine karıştırıp içebilirsiniz.

Yaralar İçin Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği ayrıca zengin besin içeriği, özellikle A vitamini ve çinko sayesinde yara iyileşme sürecini hızlandırmaya ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Araştırmalara göre düzenli kabak çekirdeği tüketen bireylerde cildin yenilenmesinde önemli bir fayda sağlıyor.

Kabak çekirdeği yağı ise cildinizdeki eski yaraları tedavi edemezken, yaraları daha hızlı iyileştirir. Egzama ve sedef hastalığı gibi cildinizi etkileyebilecek durumlardan muzdaripseniz, kabak çekirdeği yağı içeren ürünler kullanmak bu cilt rahatsızlıklarını tedavi etmeye yardımcı olabilir.

Kabak çekirdeği yağı içeren ürünler kullanmak, K Vitamini varlığından dolayı cilt koşullarınızı daha hızlı iyileştirebilir. Bu besin, yaralarınızın iyileşmesi için gerekli olan kanınızın daha hızlı pıhtılaşmasına yardımcı olabilir. Ayrıca yağda bulunan E Vitamini ve Çinko, hücrelerinizin yenilenmesi için ihtiyaç duydukları gücü sağlayacaktır. Sonunda daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız. Bu yüzden iyi görünmek ve iyi hissetmek istiyorsanız kabak çekirdeği ile yapılan ürünleri kullanmayı düşünmelisiniz. Daha da önemlisi, onları günlük cilt bakımı rutininizin ve beslenme alışkanlığızın önemli bir parçası haline getirmelisiniz.

Etiketler: Kabak Çekirdeği Maskesi
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR