Kabak Çekirdeğinin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Saymakla Bitmiyor

 

1.KİLO VERDİRİR!

Kabak çekirdeği kontrollü olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Çünkü diğer bitkisel protein kaynaklarına göre daha yüksek oranda protein içerdiği için kilo vermeye yardımcıdır.

2.DEPRESYONA İYİ GELİR!

Kabak çekirdekleri çinko açısından çok zengin besin kaynağıdır. Çinko eksikliğinden dolayı kaynaklanan depresyon gibi ciddi hastalıkların önüne geçer. Kabak çekirdeği sağlıklı yağlar içerdiğinden beyni rahatlatır.

3.KALP SAĞLIĞINI KORUR!

Kabak çekirdeği, kalbin sağlıklı kalmasını sağlayacak iyi bir antioksidan, çinko, magnezyum ve yağ asitleri kaynağıdır. Kolesterol seviyelerini ve yüksek tansiyonu dengeler. Kan damarlarının gevşemesini sağlar. Kan basıncını düşürerek kalbi korur.

4.SAÇ BAKIMINA BİREBİR!

Kabak çekirdeği, omega-3 yağ asitleri, çinko, kükürt, A, K ve B vitamini bolca içerdiğinden saç ve saç derisi için mucizeler yaratır. Kabak çekirdeğinin günlük tüketimi saçlarınıza parlaklık verir. Saç yapısını güçlendirerek saçları kalınlaştırır. Saçların dökülmesini yavaşlatarak uzamasını destekler.

5.CİLDİ GENÇLEŞTİRİR!

Kabak çekirdeği içinde birçok vitamin ve mineraller barındırır. E vitamini güçlü bir antioksidandır ve cildi güçlendirir. Omega-3 yağ asitleri ve A vitamini ise cilt hücrelerini yeniler ve cilt sorunlarını en aza indirir.

Ciltteki hasarlı doku ve hücreleri onarmaya yardımcı olur. Demir ve çinko bakımından da zengin olduğu için cilt sağlığını korur ve gençleştirir.

Etiketler: Kabak Çekirdeğinin Faydaları
Mayıs 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR